Heb je een melding van stof, geluid of stankoverlast ingediend? Na ontvangt van je melding gaat onze milieu- inspecteur ermee aan de slag. Je ontvangt per e-mail een bevestiging van je melding. Binnen 5 werkdagen krijg je een reactie over de afhandeling. Als de melding voor een andere organisatie bestemd is sturen wij deze door. Je ontvangt hiervan bericht. 

Onderzoek

De inspecteur onderzoekt de bron van overlast. Dit kan zijn door onderzoek op locatie of een administratief onderzoek. Een onderzoek op locatie heeft bij geuroverlast alleen zin als de overlast op dat moment nog voortduurt. Als extra informatie nodig is nemen we contact op. Is duidelijk welk bedrijf de overlast veroorzaakt, dan neemt de inspecteur contact op met het bedrijf. Als het bedrijf zich niet aan de regels houdt kunnen we afhankelijk van de situatie een toezicht- of handhavingstraject starten.

Jouw melding is belangrijk

Soms is de oorzaak van de overlast niet te herleiden of valt dit binnen de regels van de vergunning van het bedrijf. In stedelijke gebieden met industrie en woningen dicht bij elkaar is overlast helaas nooit helemaal te voorkomen. Ons doel is om de overlast zoveel mogelijk te verminderen. Daarom is het belangrijk om overlast te blijven melden. We gebruiken deze voor data-analyses en bij inspectierondes.

Overlast in weekend

Heb je overlast tijdens het weekend gemeld dan nemen we je melding maandag in behandeling. Voor meldingen van ernstige overlast, noodsituaties en ongewone voorvallen bij bedrijven hebben wij een consignatiedienst die bij spoedgevallen buiten kantoortijden bereikbaar is.Stem