Datum: 26-04-2024

De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied is gebleken dat, door de manier waarop meldingen werden getoond op de kaart van de website overlast.odnzkg.nl, de locatie van de melding te achterhalen kan zijn geweest.

Van direct herleidbare persoonsgegevens is geen sprake. Afhankelijk van hoeveel mensen er op een locatie aanwezig zijn geweest en of de melder een bewoner of een bezoeker was, kan er sprake zijn geweest van indirect herleidbare persoonsgegevens.

Melding Autoriteit Persoonsgegevens

Omdat dit niet geheel is uit te sluiten, heeft de OD NZKG voor de zekerheid een melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Inmiddels heeft GeoNovation, de leverancier van de app, op verzoek van de OD NZKG de kaart aangepast zodat alleen nog het postcodegebied (alleen cijfers, geen letters) wordt getoond van waaruit de melding is gedaan.

Melden overlast Tata Steel

De kaart van het Meldpunt overlast Tata Steel (gisviewer.odnzkg.nl/tatasteel) was al zo ingericht dat er geen kans was de exacte locatie van meldingen te achterhalen. Omwille van consistentie is besloten ook deze kaart door GeoNovation aan te laten aanpassen, zodat alleen nog het postcodegebied (alleen cijfers, geen letters) wordt getoond van waaruit meldingen worden gedaan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met info@odnzkg.nl.


Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Stem